Popcorn

27.05.2019

Vissa gillar dem extra "salty" medan andra gillar dem brända. Vissa tycker inte om dem överhuvudtaget, medan andra behöver tillsätta smör för att överhuvudtaget kunna äta dem. 

Random thought: är inte vi människor lite som popcorn. Jag är inte långsökt men äter popcorn just nu så varför inte skriva om det. Nu tänker säkert de flesta "aha så du menar att vanliga popcorn typ är vita människor, smörpopcorn asiater och brända popcorn svarta människor"... Haha nej. 

Allt börjar med ett litet torkat majskorn, detta korn genomgår sedan en kemisk process när värme tillförs och vips så har vi ett unikt popcorn (förutsätt att denna värme är puberteten). Där står du, ett popcorn, unik, smakrik bland massa andra popcorn. Wow några är extra salt, några smöriga och andra brända. Trotts smakerna så är vi alla väldigt väldigt lika, in fact så är 99,9% av jordens befolkning genetiskt likadana, denna 0,1% står för de yttre och specifika egenskaper.

Sidospår som inte hör till, detta slog mig: 

De svarta popcornen slänger vi för att dem anser vi vara mindre värda, de gula popcornen är alltid lite bättre och de vita, oj dem vita, dem är dem överlägsna dem som alltid prioriteras.

(historian blir lite mer avdramatiserad när jag använder popcorn som liknelse för människor)

Något jag är jävligt trött på är just segregationen i samhället mellan hudfärgerna. Rasister är om någon den mest outbildade "rasen" i samhället. Förstår du inte att du diskriminerar en helt vanlig människa som du delar 99,9% genetiska egenskaper med. Vart tror du att den första människoarten startade sin utveckling? I Sverige? Nej i Afrika. Människan har utvecklats genom aporna och så vitt jag vet så har Afrikaner oftast mer melanin i huden? Vilket betyder att dina för för för fööör fäder  var.. guess what? Svarta. 

Rasism. Är. Okunskap. Den. Farligaste. Okunskapen. Som. Människan. Någonsin. Skådat. 

Allt startade med att européerna bokstavligen stal uppfinningar från de asiatiska länderna. Med hjälp av krutet och skjutvapen så ansåg sig européerna överlägsna. Överlägsna över afrikanerna som fortfarande jaga med spjut och pil samt båge. För det fungerade alldeles utmärkt för dem. 

Européerna ansåg sig alltså överlägsna och smartare för att dem snott uppfinningar från Kina. Om du läst på om triangelhandeln och slavhandeln så vet du vad denna rasism och rasidentifieringen givit för fotspår i historian. Mina förfäder var slavar, Afrika blev urholkat på all rikedomar, och kontinenten blev betydligt fattigare. Detta ledde i sin tur till att det tagit mycket längre tid att bedriva någon slags industrialisering.  För att bedriva en industrialisering krävs det att jordbruket effektiviseras och detta är omöjligt utan ett startkapital. 

Rasism ligger grunden till fattigdomen i Afrika idag. Inte för att svarta är dummare. Vi är så snabba att döma folkslag i Sverige, så fort nya popcorn med nya smaker blandas in i skålen så blir det kalabalik, istället för att smaka på de nya popcornen så dömer vi dem p.g.a. det yttre. Vi ger dem inte ens någon chans. Är vi seriöst små barn? Små barn som vägrar smaka på något nytt för att vi redan innan bestämt oss för att det smakar äckligt. 

Jag sa i början av texten att jag inte skulle identifiera popcorn med människor, men sedan så förstod jag att denna dåliga, extremt usla liknelse ändå gick att skriva någonting kring. En sak kan jag dock lova "black people do not taste like burnt popcorn". Denna text vart typ lite corny nu. Okej det är nog dax att sluta skriva innan detta eskalerar. 

© 2019 Graeves blogg. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!