Be kind

28.08.2019

Att vara snäll är viktigare än vad många tror. Har du någonsin varit med om att en främling mött dig med världens mest välkomnande blick? Har du någonsin varit med om att någon sprungit ikapp dig för att hen plockat upp något du tappat?  Eller har du någonsin känt dig utfryst?

När du ger någon en kram så ökar du produktionen av ett hormon som kallas för oxytocin. Oxytocin är ett hormon som  i sin tur påverkar ditt dopamin och serotonin i kroppen. Dopamin och serotonin kan förklaras som vårat inbyggda belöningscenter i kroppen. Oxy är ett mycket viktigt hormon framförallt för spädbarn. Det ökar våran tillit, det stärker vårat sociala band och det gör helt enkelt så att vi mår bra. 

Ta 30 minuter av ditt liv, och läs på om dopamin och serotonin. Du kommer att förstå dig på allt ifrån beroenden till varför det kan vara svårt att ta sig upp ur en depression. 

Varje dag så möter du främlingar, människor som brottas med problem, precis som du. Varje dag så kommer det situationer då du kan välja att agera på ett bra eller dåligt sätt. Varje dag så kan du vara snäll. Du är inte en tönt bara för att du är trevlig. Det här är något jag stör mig extremt mycket på i dagens samhälle, just att folk inte förstår hur TÖNTIGT det är att ständigt leka störst bäst och vackrast. 

Ni som ständigt trycker ner människor som jämnt är trevliga har verkligen en extremt låg självkänsla. 

FRYS ALDRIG UT NÅGON

Att synligt frysa ut en person ur en grupp är EXTREMT SKADLIGT. När du fryser ut en person och låter dem hamna i utanförskap så bidrar du till en segregation. Du bidrar till att denna person känner ett utanförskap. Du bidrar till att denna person börjar isolera sig själv. DU BIDRAR TILL MOBBNING. Extremt många självmordsförsök och "fullbordade självmord" sker dagligen på grund utav att personen i fråga blivit utfryst. Sekunden du väljer att frysa ut någon är samma sekund som du bidrar till att denna person kan utveckla sådana tankar. Vill du bli behandlad så? Nej, tänkte väl det. 

MINA TIPS PÅ HUR DU HANTERAR SITUATIONEN BÄTTRE!

-om hen är otrevlig eller förstör i gruppen så kan du försöka att prata med personen. Om han/hon fortfarande inte förstå så kan du BERÄTTA att du tänker ta avstånd. Då vet ju han/hon vad hen gjort fel. Det är inte samma sak som att frysa ut, för nu ger du faktiskt personen en  chans. 

-handlar det om droger. Åter igen så nämner jag kommunikation. En sak du dock ska fundera på är hur situationen ser ut. Du ska aldrig lämna dina vänner när dem behöver dig som mest. 

-gäller det en person som inte "passar in gruppen". Well. Denna situation är extremt svår. Självklart så måste inte du tvinga dig själv att umgås med någon! Gäller det däremot skolan så kan du iallafall alltid vara trevlig. Olikheter måste inte vara något dåligt. I många fall så har du redan förutbestämt och proppat ditt huvud med en mängd förutfattade meningar. Testa att se över det och börja om på nytt. 


Det är så extremt enkelt att se om någon blivit utfryst. Det är så extremt enkelt att bara le åt dem du går förbi. Jag tog utfrysning som exempel för att vi ALLA har antingen sätt eller blivit drabbade av det. Det är så extremt okänsligt. Om du ser det här på din skola, arbetsplats eller i din grupp så REKOMMENDERAR jag dig att stiga fram. Agera trevligt, va snäll och välkomnande. 

Behandla andra som du själv vill bli behandlad. 


© 2019 Graeves blogg. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!